Aankoop en verkoop

U wil uw wagen verkopen of u bent op zoek naar een kwalitatieve tweedehands. Bij ons kan u terecht voor een degelijke tweedehands wagen, volledig nagekenen & met garantie.

U wil uw wagen verkopen of u bent op zoek naar een kwalitatieve tweedehands. Bij ons kan u terecht voor een degelijke tweedehands wagen, volledig nagekenen & met garantie.
Zomer & winterbanden

Vaak worden de banden van een wagen nogal stiefmoederlijk behandeld. Het mag allemaal niet te veel kosten en ze moeten zo lang mogelijk meegaan. Daarbij wordt wel eens vergeten dat de banden zeer belangrijk zijn voor de wegligging, het comfort én de veiligheid van uw wagen.

Op een ideale weg en een ideale dag is de invloed van een autoband gering. Helaas is zowel ons klimaat als ons wegennet verre van ideaal. Een autoband krijgt heel wat te verduren. Velen staan er niet bij stil maar een autoband doet meer dan alleen wat rondjes draaien.

Zo zorgt het profiel van de band voor oa. de grip, het afvoeren van het water en de rolweerstand. De samenstelling & hardheid van het materiaal staat in voor zowel het afvoeren van de hitte als voor de levensduur. Tot slot bepaalt de constructie de stevigheid van de band. Die stevigheid is in grote mate verantwoordelijk voor het (gebrek aan) rijcomfort.

Zomer- en winterbanden hebben elk hun specifieke voor- en nadelen. Een zomerband geeft prima grip, voert warmte snel af en heeft een lange levensduur. De band begint zijn kwaliteiten echter te verliezen bij temperaturen lager dan 7 graden.

De winterband heeft een profiel dat grote hoeveelheden water en sneeuw kan afvoeren. De band behoudt ook grip bij lage temperaturen. De band is echter minder duurzaam en verliest zijn kwaliteiten naarmate het warmer wordt.

Conclusie : De keuze van een juiste set banden is van groot belang. Een (foute) keuze heeft invloed op grip, comfort, wegligging & veiligheid. Laat u bij uw keuze bijstaan door een expert en denk naast uw centen ook aan uw veiligheid !

 
Aircoservice

Naargelang het type en de ouderdom van uw wagen kan uw airco-systeem 500 tot 1000 gram ‘koudmiddel’ bevatten. Tussen de 50 tot 100 gram van dit middel wordt jaarlijks opgebruikt. Vroeg of laat valt uw airco dus onverbiddelijk uit.

Mits wat tegenslag valt niet enkel uw airco uit. Zonder koudmiddel dreigt uw compressor vast te lopen, wat kan leiden tot het uitvallen van uw stuurbekrachtiging, waterpomp, enz ...

De beste manier om dit te voorkomen is een geregelde onderhoudsbeurt. We beperken ons daarbij niet enkel en alleen tot het bijvullen, het volledige aircosysteem krijgt een grondige check-up.

Nog dit : een defecte airco is niet alleen vervelend voor u zelf, maar ook een ramp voor het milieu. Een lekkage waarbij al het koudmiddel ontsnapt staat gelijk aan een uitstoot van ruim 5000 gereden kilometers.
Carrosserie & opmaak

Klein ongeval  of grote schade, dankzij ons vakmanschap maken wij uw wagen weer zo goed als nieuw, hiervoor werken we ook vaak samen met collega’s/specialisten.

Door goede prijsafspraken met hen, kunnen we deze service aan scherpe prijzen aanbieden.
Nazicht voor autocontrole

Is je voertuig 4 jaar of ouder, dan krijg je (jaarlijks) de groene uitnodiging van de autokeuring in de brievenbus. De werking van de autokeuring is de voorbije jaren enigszins versoepeld. Zo kan je je nu vrij aanbieden in een van de 76 keuringsstations van het land. Wenst u niet te lang in de rij te staan dan is (online) reservatie mogelijk.

Tijdens de keuring worden er heel wat zaken gecontroleerd die belangrijk zijn voor je veiligheid én die van de andere weggebruikers. Ook een aantal milieucontroles maken wezenlijk deel uit van de keuring.

Om onaangename verrassingen te vermijden kan u bij garage M&M-services uw wagen keuringsklaar laten maken. Tijdens een dergelijke controle worden ondermeer uw remmen en lichten getest (en afgesteld), worden de uitlaatgassen & geluidsniveau’s gemeten, wordt de stuurinrichting, banden en wegligging nagekeken, kijekn we naar de structuur van de wagen en overlopen we tal van kritische functies.

Na onze check-up kan u met een gerust hart uw wagen bij de autokeuring aanbieden. Wanneer u liever een van onze medewerkers met uw wagen naar de autocontrole stuurt is dit uiteraard ook mogelijk.

Nog dit : Wanneer u bij een ongeval geen geldig keuringsbewijs kan voorleggen, kan de verzekeringsmaatschappij in principe alle kosten op u verhalen, tenzij u kunt bewijzen dat er geen oorzakelijk verband is tussen de technische staat van het voertuig en het ongeval. U kunt dit uiteraard beter voorkomen door zich in regel te stellen en uw wagen tijdig ter controle aan te bieden.

Autokeuring:
www.autocontrole.be
+32 2 726 91 52
Diagnose en herstelling

Garage M&M-services is een multimerkengarage gespecialiseerd in het onderhouden en herstellen van bijna alle automerken. Dankzij permanente bijscholing & een uitgelezen ervaring zijn onze medewerkers vertrouwd met een breed gamma aan merken en types.

Bij Garage M&M-services werken we enkel en alleen met kwaliteitsvolle onderdelen en wisselstukken. Wij staan er borg voor dat het onderhoud of de herstelling van uw wagen professioneel wordt uitgevoerd. Bij ons komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Als klant mag u rekenen op een eerlijke en duidelijke communicatie. Wanneer tijdens een onderhoudsbeurt of herstelling blijkt dat een bijkomend onderdeel of ingreep nodig is, dan zullen we dit eerst aan u voorleggen vooraleer we de bijkomende herstelling uitvoeren. We zijn ook duidelijk wat betreft onze afspraken : uw wagen staat op het afgesproken tijdstip weer startklaar.

Op uw herstellings- of onderhoudsfactuur kan u de werkzaamheden en onderdelen gedetailleerd terugvinden. Een en ander wordt met de glimlach toegelicht wanneer u uw wagen weer komt afhalen. En het is uiteraard mogelijk om vooraf een zicht te krijgen op het kostenplaatje.

Garage M&M-services hanteert zeer ruime openingsuren zodat u vast een geschikt gaatje in uw agenda vindt. Indien gewenst zorgen wij voor een vervangwagen. Woont of werkt u in de buurt dan kan u steeds gratis gebruik maken van onze ‘vervangfietsen’.

Op zoek naar een partner voor het onderhouden of het herstellen van uw wagen ? Aarzel niet en kom eens kennismaken. Wij informeren en helpen u met de glimlach !