• +32 (0) 3 825 42 27
  • info@m-mservices.be
  • Ma - Do: 7u - 19u / Vr: 7u - 18u30u (bureel)
  • Ma - Do: 7u - 17u30u / Vr: 7u - 15u30u (werkplaats)

Zomer- en winterbanden

Vaak worden de banden van een wagen nogal stiefmoederlijk behandeld. Het mag allemaal niet te veel kosten en ze moeten zo lang mogelijk meegaan. Er wordt wel eens vergeten dat de banden zeer belangrijk zijn voor de wegligging, het comfort en de veiligheid van uw wagen. Op een ideale weg en bij ideale weersomstandigheden is de invloed van een autoband gering. Helaas is zowel ons klimaat als ons wegennet verre van ideaal. Een autoband krijgt heel wat te verduren. Velen staan er niet bij stil maar een autoband doet meer dan alleen wat rondjes draaien. Zo zorgt het profiel van de band voor oa. de grip, het afvoeren van het water en de rolweerstand. De samenstelling en  hardheid van het rubber staat in voor zowel het afvoeren van de hitte als voor de levensduur. De constructie bepaalt de stevigheid van de band. Die stevigheid is in grote mate verantwoordelijk voor het (gebrek aan) rijcomfort. Zomer- en winterbanden hebben elk hun specifieke voor- en nadelen.

Een zomerband geeft prima grip, voert warmte snel af en heeft een lange levensduur. Deze band verliest snel zijn kwaliteit en grip op het wegdek bij temperaturen lager dan 7 graden

De winterband heeft een profiel dat grote hoeveelheden water en sneeuw kan afvoeren. De band behoudt ook grip bij lage temperaturen, hij is echter minder duurzaam en verliest zijn kwaliteiten naarmate het warmer wordt. De keuze van een juiste set banden is van groot belang. Een (foute) keuze heeft invloed op grip, comfort, wegligging en veiligheid. Laat u bij uw keuze bijstaan door een expert en denk naast uw centen ook aan uw veiligheid.

WAAROM KIEZEN VOOR GARAGE M&M SERVICES ?

Wij zijn een garage gespecialiseerd in het onderhouden en herstellen van bijna alle automerken. Dankzij permanente bijscholing en een jarenlange ervaring zijn onze medewerkers vertrouwd met een breed gamma aan merken en types.

  • moderne apparatuur & kwalitatieve onderdelen
  • persoonlijke aanpak
  • ervaren personeel + continuë bijscholing
  • duidelijke communicatie en dito prijsafspraken
  • ruime openingsuren
© Copyright 2021 / M&M SERVICES