Nazicht voor autocontrole

Is je voertuig 4 jaar of ouder, dan krijg je (jaarlijks) de groene uitnodiging van de autokeuring in de brievenbus. De werking van de autokeuring is de voorbije jaren enigszins versoepeld. Zo kan je je nu vrij aanbieden in een van de 76 keuringsstations van het land. Wenst u niet te lang in de rij te staan dan is (online) reservatie mogelijk.

Tijdens de keuring worden er heel wat zaken gecontroleerd die belangrijk zijn voor je veiligheid én die van de andere weggebruikers. Ook een aantal milieucontroles maken wezenlijk deel uit van de keuring.

Om onaangename verrassingen te vermijden kan u bij garage M&M-services uw wagen keuringsklaar laten maken. Tijdens een dergelijke controle worden ondermeer uw remmen en lichten getest (en afgesteld), worden de uitlaatgassen & geluidsniveau’s gemeten, wordt de stuurinrichting, banden en wegligging nagekeken, kijekn we naar de structuur van de wagen en overlopen we tal van kritische functies.

Na onze check-up kan u met een gerust hart uw wagen bij de autokeuring aanbieden. Wanneer u liever een van onze medewerkers met uw wagen naar de autocontrole stuurt is dit uiteraard ook mogelijk.

Nog dit : Wanneer u bij een ongeval geen geldig keuringsbewijs kan voorleggen, kan de verzekeringsmaatschappij in principe alle kosten op u verhalen, tenzij u kunt bewijzen dat er geen oorzakelijk verband is tussen de technische staat van het voertuig en het ongeval. U kunt dit uiteraard beter voorkomen door zich in regel te stellen en uw wagen tijdig ter controle aan te bieden.

Autokeuring:
www.autocontrole.be
+32 2 726 91 52